Sananjalka ja tuulen sävel -metsäkonserttisarja on kirjailija Anni Kytömäen ja viulisti Viola Räisäsen yhteinen projekti.

Ajatus yhteistyöstä virisi, kun mietimme, miten metsien merkitystä voitaisiin tuoda esiin taiteen keinoin. Koska musiikki, kirjallisuus ja luonnossa liikkuminen ovat meille molemmille tärkeitä, päätimme toteuttaa tapahtumasarjan, jossa nämä elementit yhdistyvät. Annin esikoisromaani Kultarinta antaa metsäkonserteille tarinallisen sisällön, musiikki kumpuaa klassisesta perinteestä ja metsät eri puolilla Suomea tarjoavat konkreettisen ympäristön, jossa kulkea.

Ensimmäiset metsäkonsertit järjestetään elokuussa 2018

- Kouvolassa lauantaina 18.8. klo 14 ja 18 Arboretum Mustilassa

- Sastamalassa lauantaina 25.8. klo 16 Otamuksen luontopolulla

- Ylöjärvellä sunnuntaina 26.8. klo 13 ja 17 Pikku-Ahveniston luontopolulla.

Metsäkonserteissa yleisö kiertää oppaan johdolla luontopolun rauhalliseen tahtiin. Matkan varrella kuullaan Kultarinta-romaanin pohjalta muovattu itsenäinen sanataideteos sekä tunnelmaan sopivaa klassista viulumusiikkia. Kävelykierroksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tulla sisätiloihin kuuntelemaan, kun Kytömäki ja Räisänen kertovat konserttisarjan taustasta ja omasta metsäsuhteestaan. Sateen sattuessa metsäkonsertti kokonaisuudessaan järjestetään sisätiloissa. 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Sastamalan ja Ylöjärven metsäkonsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma 15/10 e. Arboretum Mustilan konserteissa pääsylipun hinta on 10-20 e. Sananjalka ja tuulen sävel -tapahtumien tuotto käytetään metsiensuojelun edistämiseen.

Ilmoittautumisohjeet Arboretum Mustilan konsertteihin: http://www.mustila.fi/metsakonsertti 

Ilmoittautuminen Sastamalan ja Ylöjärven konsertteihin sähköpostitse mahdollisimman pian osoitteeseen metsakonsertti(at)gmail.com

Kuvat: Emil Bobyrev